Organizational Visit to Turkish-Arabic Relations Centre (TAİM)

28 Ağustos 2013 at 11:42

admin

Türk Arap İlişkileri Merkezi (TAİM) Toplamtısı

26 Ağustos 2013 tarihinde TAİM (TÜRK-ARAP İLİŞKİLERİ MERKEZİ)’NDE gerçekleştirilen toplantıya GİKAP adına Gülsen Ataseven, İKAD-DER adına Funda Ozan, Firdevs Tavukçu, Şule Azaklı ve Mücella Hanım UKADER (IWFA) adına Nimet Şahbaz katıldı. Toplantıda TAİM ile misafir kuruluşlar arasında tanışma gerçekleştikten sonra kurumlar arası gerçekleştirilebilecek işbirliği zemini üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. TAİM amacının, Türk ve Arap Dernekleri arasında “Sivil Diplomasi” olarak nitelendirdikleri aracılık faaliyetlerinin gerçekleşmesini sağlayarak bu ülke derneklerinin birbirleriyle tanışabilmeleri için aracılık yaptıklarını dile getirdi.

Bu bağlamda gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatan TAİM, 16 ülke ile işbirliği yaptıklarını anlattılar. Gülsen Ataseven, Müslüman ülkelerde okuma-yazma oranı düşük olduğundan en kısa zamanda “OKU” kampanyasının resmi olarak ivedilikle başlatılması gerektiğini belirtti. TAİM tarafından 21-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek konferansa davet edilerek İSLAMİ AİLE VE KADIN PLATFORMU’nun oluşturulması amacıyla mevcut kurumlardan altyapı çalışmalarına katkıda bulunulması talep edildi. İDSB, UKADER ve TAİM ‘in birlikte çalışması gerektiğinin öneminden bahseden Ataseven, bir sonraki toplantının Eylül ayında yapılması ve toplantıya kadar platform olabilmesi için İKAD-DER’in yollayacağı mutabakat tutanağı ve iç tüzüğün incelenmesini istedi.